Ir arriba

VICENTE ESPÍ ESPIRAL QUARTET

VICENTE ESPÍ ESPIRAL QUARTET

El baterista, percussionista i compositor valencià Vicente Espí va estudiar en el Conservatori Superior d’Issy-Les-Molineaux (París). El seu primer grup amb el famós guitarrista N’Guyen Lee, va arribar a la final del Concurs Internacional de Jóvens Intèrprets de la Défense de París. A França va rebre classes del percussionista Daniel Humair, arribant a col·laborar amb músics de la categoria de David Rose i Stefan Persiana. Al seu retorn a València va col·laborar amb grups i músics nacionals i internacionals com Avishai Cohen, Carlos Gonzálbez Trio, Monty Waters, Ramón Cardo, Jorge Pardo o Dave Schnitter (saxofonista dels Jazz Messengers d’Art Blakey). Des de llavors ha treballat o gravat amb músics com a Perico Sambeat, Albert Bover, Jesús Santandreu, Paco Charlín, Abe Rabade, Kirk McDonald, Fabio Miano, Joan Soler, Jordi Vila, Mario Rossy, Santi Navalón, Albert Sanz, Vicente Macián, Toni Belenguer, Amadeu Adell, o Voro García, entre d’altres.
Com a líder, ha presentat tres interessants projectes materialitzats en àlbums: Tras Coltrane (Fresh Sound New Rècords, 2008), una visió sobre l’A Love Supreme de Coltrane, Dog sounds (RZF, Discmedi, 2012), aclamat com a un dels millors discos d’eixe any, i la seua recent gravació Espiral, realitzada per al segell del col·lectiu valencià Sedajazz en formació de quartet.
Este nou projecte, que presenta en el Festival de València / Palau de la música, és tot un repte musical, que prescindix de forma deliberada del piano per a dotar de gran llibertat interpretativa al grup, entés com a una unitat creativa, corresponent a l’ideari conceptual de Vicente Espí. La formació d’Espiral està composta per músics de grandíssima i contrastada qualitat musical: el saxofonista Jesús Santandreu (un dels millors tenoristes que hi ha al nostre país), la guitarra d’Ivan Cebrian (elegància i musicalitat reunits en unes mateixes mans), i el sempre interessant i creatiu contrabaixista Masa Kamaguchi (probablement el millor contrabaixista que tenim per les nostres terres). Un so modern i contemporani protagonitza esta gravació, que es percep en les composicions originals del propi baterista.
Espiral va ser presentada en el Festival Internacional de Jazz de Timisoara, 2018, Festival de Jazz de la Universitat de Gandia i a Bilbao amb gran èxit.

Comparte este artículo