NEWSLETTER Contacte COVID

D´interés

Blog i notícies:

El baríton Vicent Antequera i el pianista Óscar Oliver seran els protagonistes de la nova cita de “Cambra al Palau” que es desenvolupa a l’Almodí. Interpretaran el programa “Dichterliebe”, basat en diverses cançons alemanyes, franceses i valencianes, relacionades amb l’amor i els poetes. Començarà precisament amb “Dichterliebe” de Robert Schumann, sobre poemes de Heinrich Heine; les cançons “Allerseellen”, “Zueignung”, “Schön sind doch Kalt”, “Morgen” i “Heimliche Aufforderung” de Richard Strauss; “Quatre poèmes de Guillaume Apollinaire” de Francis Poulenc i “Cançó de bres”, “Roda la mola”, “Cançó” i “Albada” del valencià Vicente Asencio.

Un dels llocs més interessants i desconeguts del Palau de la Música és el seu Arxiu. Aprofitant estet moment excepcional, el Palau de la Música obri una nova finestra "on line"  per a donar a conéixer documents i fotografies de gran valor històric i musical, autèntiques joies i curiositats de la història musical de la nostra ciutat. Un d'estos documents és l'enregistrament del concert inaugural protagonitzat per l'Orquestra de València el 25 d'abril de 1987 . La idea és mostrar la història gràfica i documental del Palau i la trajectòria artística de les nostres dos institucions musicals: l'Orquestra de València i la centenària Banda Simfònica Municipal.

L'Arxiu del Palau compta amb més de 1.500 partitures impreses, així com 4.000 enregistraments en diversos formats i més 51.000 fotografies digitalitzades, signatures dels Llibres d'Or, programes signats per directors, cantants i solistes, una biblioteca musical de 2.020 volums, una fonoteca amb més de 3.000 peces; un interessantíssim fons antic amb partitures, tractats i mètodes, monografies, revistes i vinils, cartelleria i hemeroteca. Com a exemple, en l'arxiu es conserva un àlbum, heretat de l'Associació Ateneu Mercantil amb autògrafs, entre altres, d'Arthur Rubinstein, Pablo Casals, Wanda Landowska, Manuel de Falla, Jesús Guridi, Tomás Bretón o Pablo Sorozábal, i fins i tot de l'escriptor Ramón María del Valle-Inclán.