NEWSLETTER Contacte COVID
ÀREA PERSONAL

Director Banda

Rafael Sanz-Espert

Sanz-Espert és una de les batutes més dinàmiques, expressives i representatives dins del panorama musical internacional de música de vents, i és un dels directors més destacats, valorats i compromesos de la seua generació.
Amb assiduïtat dirigeix les bandes simfòniques professionals més importants d’Espanya. També col·labora, com a director convidat, en The U.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, Orquestra de València, Orquestra Simfònica Nacional de Paraguai, Banda Simfònica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estat de Sao Paulo, Orquestra de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra, Grand Symphonic Winds Minnesota. Així mateix, dirigeix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago).
Compta amb una extensa discografia testimoniatge de la seua versatilitat en diferents gèneres. Destaquen les gravacions realitzades amb la Banda Simfònica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Cor de l’Orquestra Nacional d’Espanya, Spanish Brass Luur Metalls, etc.
Com a pedagog imparteix cursos desenvolupant la seua pròpia técnica: hi destaquen els Workshops en Berklee València i les màster class en Berklee College of Music de Boston i les seues conferències en Club Diari de Mallorca, Universitdad del País Vasco, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminário Ibero-Americano de Educaçao Musical e Inclusao Social (Sao Paulo).
Compromés amb els compositors actuals, ha realitzat encàrrecs i dirigit estrenes d’obres simfòniques per a banda i orquestra. A més rep, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc mencions d’honor. Recentment va rebre el premi “Madrid Agradece”, atorgat per l’Ajuntament de Madrid a la Banda Simfònica Municipal. Com a instrumentista ha sigut professor de diversos conservatoris i agrupacions professionals de Castelló i València, desenvolupant, a més, una intensa activitat com a solista i líder de diferents agrupacions camerístiques.
Ha sigut Director Titular de la Banda Municipal de Bilbao (2002-2012) i de la Banda Simfònica Municipal de Madrid (2012-2018), i membre del WASBE Board of Directors (2009-2015). En l’actualitat és Director Artístic del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors, membre del Consell d’Administració de la Societat d’Artistes AIE i Director Titular de la Banda Simfònica Municipal de València.