NEWSLETTER Contacte COVID
ÀREA PERSONAL

There is no slider selected or the slider was deleted.

D´interés

Destacat

En 2022-2023 celebrem els 80 anys de l'Orquestra i tan llarga vida mereix sens dubte ser celebrada. En este aniversari de la nostra Orquestra 1943-2023 hi ha voluntat de contar històries, de reivindicar la capacitat de transmetre tant en directe i narrar relats. El major exponent d'eixa narrativa serà Scheherezade, símbol de l'emancipació de la dona des de la intel·ligència davant la força bruta. Tenim tres “Scheherezades” en la Temporada: la de Rimski-Korsakov, la de Ravel i la més moderna, composta per John Adams i conptada amb el violí per Leila Josefowicz.

 

Sergey Khachatryan és un dels violinistes més volgut a València des que debutara ací fa quasi 10 anys. Khachatryan va guanyar el Primer Premi al VIII Concurs Internacional Jean Sibelius d'Hèlsinki al desembre del 2000, convertint-se així en el guanyador més jove de la història d'este concurs. Ara, sense arribar encara als 40 anys és una de les grans estreles internacionals i el seu especial vincle amb València li ha fet acceptar ser el nostre artista resident en 2022-2023. Interpretarà a Kachaturian, la música del qual -destaca el propi Sergey-  “conté el relat de la tragèdia del nostre poble”.

 

Pascal Dusapin és un músic polifacètic que compon, dibuixa i fotografia. És el nostre artista resident, després de Francisco Coll, Clàudia Montero (q.e.p.d) i Elena Mendoza. L'Orquestra durà a terme dues estrenes espanyoles de Dusapin: Revers i Uncut, a més del concert familiar i educatiu, Momo, precisament al voltant de la figura de la xiqueta que sabia escoltar, creada per Michel Ende. Les trobades amb els joves estudiants de Composició i una conferència completaran el seu periple valencià.