NEWSLETTER Contacte COVID
ÀREA PERSONAL

There is no slider selected or the slider was deleted.

D´interés

Blog i notícies:

El Quartet Arts, format per professors de corda de l'Orquestra de València, protagonitza la nova cita de “Cambra al Palau”, que es desenvolupa a l’Almodí. D'esta manera, els violinistes Manuel Segarra i Luis Osca, el viola José Manuel León i el violoncel·lista David Forés, presentaran al públic un programa molt ben trenat, que sota el títol “Martín i Mozart. El valencià que va triomfar a la Viena de Mozart”, relacionen a Vicente Martín i Soler amb Wolfgang Amadeus Mozart, rivals en popularitat a la Viena del segle XVIII. Precisament, el geni salzburgués va usar la melodia d'una ària de l'òpera "Una Cosa Rara" de Martín i Soler en l'Acte II de “Don Giovanni”. Per això, el Quartet Arts interpretarà l'arranjament per a quartet de corda de l’òpera “Una cosa rara” de 1788 del compositor valencià, i un altre arranjament, de Joseph Küffner, del “Don Giovanni” de Mozart. 

 

Comença la Temporada d'Abonament 2022-23 del Palau de la Música, amb l'Orquestra de València dirigida pel seu titular Alexander Liebreich, i la presència d'una de les pianistes més volgudes i admirades pel públic valencià, Maria João Pires. L'extraordinària concertista lusitana, prodigi de tècnica i sensibilitat, interpretarà el Concert per a piano núm. 23 de Wolfgang Amadeus Mozart, un dels més volguts del geni salzburgués i que compta amb un adagi veritablement sublim. Completen el programa “El despertar de Jacob” de Krzysztof Penderecki, “Landscape” d’Andrzej Panufnik i la suite de “Pulcinella” d'Igor Stravinski.

L'Orquestra de València torna a protagonitzar el concert institucional amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, amb un programa ple de ritme i colorit que serà dirigit pel mestre valencià Álvaro Albiach. El públic podrà escoltar un concert amb música valenciana que abasta des del segle XIX fins a l'actualitat, en el qual figuren els compositors Eduardo Montesinos i les seues “Variaciones Caleidoscópicas”, Salvador Giner amb “El festín de Baltasar” i José Serrano amb l'intermedi de “La venta de los gatos”. La cèlebre “La Valse” de Maurice Ravel, i el viatge pel mediterrani que evoca Jacques Ibert en les seues “Escales”, l'última d'elles a València, completen este programa.