NEWSLETTER Contacte COVID
X
ÀREA PERSONAL

D´interés

Blog i notícies:

El conjunt especialitzat valencià Victoria Musicae, dirigit per Josep R. Gil-Tàrrega, protagonitza la nova cita de Cambra al Palau, que es desenvolupa a la Sala Rodrigo. Interpretarà el programa In memòria aeterna. Músics de la catedral de València (1485-1643). Interpretaran, amb l'organista David Morales i el fagotista Ovidio J. Giménez, una selecció de la producció musical d'alguns dels músics – mestres de capella, organistes o cantors – al servei de la capella musical de la catedral en l'època daurada de la polifonia en estil clàssic, és a dir, des de finals del segle XV fins a les primeres dècades del XVII. En el cas d'alguns d'estos músics, la selecció inclou les úniques peces conservades de la seua producció compositiva. A més, algunes de les obres del programa s'interpreten per primera vegada en este concert després de ser recuperades de segles en l'oblit.

Fa exactament 300 anys, un 23 de març de 1724, s'estrenava l'Oratori “Morte e sepoltura di Christo”, del venecià Antonio Caldara. El compositor i violoncel·lista va compondre 38 oratoris, responent possiblement al costum de la cort vienesa dels Habsburg d'incloure fins a sis oratoris de nova creació per part del Mestre de Capella durant el període de Quaresma. La musicòloga i pianista Marian Rosa Montagut, directora d'este concert, assenyala que els Oratoris compostos per Caldara en la seua etapa vienesa es diferencien dels anteriors —escrits a Itàlia— pels seus trets alemanys: textures més elaborades i un major ús del contrapunt. També en el llibret s'observa una certa novetat: Caldara va conéixer a Viena l'Oratori al Sant Sepulcre, una modalitat exclusiva de la capital austríaca, amb un llibret centrat en la crucifixió de Crist, de manera que els textos se centren en la Passió de Crist, buscant la reflexió i la devoció. Este Oratori es presenta al Palau amb una senzilla recreació escénica d’Allex Aguilera i el ballarí i coreògraf Leandro Martínez, en el paper de Jesucrist.

El 21 de març, després de Falles, comença Músiques Religioses del Món, un cicle de concerts per al gaudi de la música religiosa de totes les cultures, independentment de les creences i les idees de cada persona i lloc geogràfic. Un punt de reflexió entorn de qüestions que es troben pràcticament en totes les religions, com la mort, el perdó, l'eternitat, l'ànima o la bondat. El cicle comença amb Capella de Ministrers i la veu de la cantant francesa d'origen judeo sefardita, Françoise Atlan. Sota la direcció de Carles Magraner, oferixen “Ritual“ un bell recorregut sobre els cants sefardites i árabo-andalusís.