Ir arriba

PERICO SAMBEAT

PERICO SAMBEAT

El saxofonista alt Perico Sambeat té més d’una vintena de discos com a líder i més d’un centenar com a acompanyant. Destaquen els seus treballs amb Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny, Dave Douglas, George Colligan, Eddie Hendeerson, Bruce Barth, Wallace Roney…
És el saxofonista espanyol de major projecció internacional. Amb una forta base clàssica, va iniciar els seus estudis de música moderna al Taller de Músics de Barcelona, on va tindre mestres de la talla de Zé Eduardo. En 1991 es va traslladar a Nova York, on va ingressar en la New School. Allí va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers.
Ha participat en festivals i programacions de tot el món, i ha gravat discos entre els quals destaquen Uptown Dance amb Mike Mossman i David Kikoski; Cruce de Caminos, amb Gerardo Núñez; Friendship, amb Brad Meldhau, Kurt Rosenwinkel i Jeff Ballard, editat per ACT; Flamenco Big Band, amb Miguel Poveda i Javier Colina, editat per Universal-Verve; Danza Guaná, tercer disc del CMS Trío amb Javier Colina i Marc Miralta; Baladas amb el seu quartet amb Borja Barrueta i Bernardo Sassetti i de nou Colina; Elàstic, en quintet amb Jeff Ballard, Eric Legnini, Andre Fernandes i Thomas Bramerie; Voces, el seu segon disc de big band, i Perico Sambeat Plays Zappa, el disc sobre la música de Frank Zappa, coproduït amb JazzGlass, la productora del Jimmy Glass Jazz Club, que també va produir l’homenatge a Don Ellis.
PERICO SAMBEAT´S ELECTRIC BATH ENSEMBLE / DON ELLIS TRIBUTE
Perico Sambeat presenta, al capdavant d’un impressionant ensemble de tretze músics escollits, l’obra de Don Ellis, un dels grans genis de la trompeta, compositor i director de grans ensembles i orquestres poc convencionals. Amb l’eix central de Electric Bath, l’obra cimera del senyor Ellis, gira un apassionant espectacle en què Perico Sambeat (saxo alt / soprano i flauta) dirigix un ensemble compost per alguns músics residents a la Comunitat Valenciana com Voro García, Pepe Zaragoza i David Martínez (secció de trompetes), Latino Blanco (saxo baríton i flauta), Javier Vercher (saxo tenor, clarinet baix i flauta), Toni Berenguer i Paco Soler (secció de trombons), Alberto Palau (piano i teclats), Ales Cesarini (contrabaix), Dani Benedito (sitar), Sergio Martínez (percussió) i Miquel Asensio (bateria).

Comparte este artículo

Altres articles