Ir arriba

PAQUITO D’RIVERA SEPTET

PAQUITO D'RIVERA SEPTET

Paquito D’Rivera, guanyador de dotze premis Grammy (l’últim l’any 2014) és cèlebre pel seu talent en el latin jazz i els seus èxits com a compositor de música clàssica.
Enguany ha preparat un regal especial per als seus seguidors, sobretot a Espanya i Portugal, amb un concert que serà disc i documental: Cariberian Tour. En este nou format prendrà prestades les obres mestres de Falla, Albéniz, Rodrigo, Tárrega i alguns dels millors fados portuguesos per a moure’ls al latin jazz. Començarà una gira a l’estiu de 2019, acompanyat d’una banda formada per Pepe Rivero (piano), Renier Elizarde, el Negrón (contrabaix), Michael Olivera (bateria), Yuvisney Aguilar (percussions), Manuel Machado (trompeta) i David Tavares (guitarra).
Nascut a l’Havana (Cuba), als deu anys va tocar amb l’Orquestra del Teatre Nacional, va estudiar al Conservatori de Música de l’Havana i amb dèsset anys era un solista regular de l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba. Va ser membre fundador de l’Orquestra Cubana de Música Moderna, que va dirigir dos anys, alhora que tocava el clarinet i el saxòfon amb l’Orquestra Simfònica Nacional del seu país. Paquito és membre fundador i codirector de l’ensemble musical Irakere.
Compositor d’obres simfòniques i música de cambra, inclou el quintet per a vents Aires Tropicales, Conversaciones con Cachao, comissionada per la St. Lukes Chamber Orchestra, i Gran Danzón, comissionada per la National Symphony Orchestra i la Rotterdam Symphony. A més de la seua carrera com a instrumentista, com a compositor ha sigut reconegut amb el Frankfurter Musikpreis, Guggenheim Fellow, Kennedy Center Living Jazz Legend, USA National Medal of the Arts i el John A. Rockefeller Award, doctor honoris causa de Berklee School of Music, University of Pennsylvania, City Graduate Center i també amb el títol més alt dels Estats Units per a un músic de jazz, el NEA Jazz Master.
Paquito D’Rivera és l’autor de tres llibres: Retratos y Paisajes (Ser o no ser, ¡Esa es la Jodienda!), My Sax Life i una novel·la, Oh, La Habana, publicada per MTeditores (Barcelona). En 1999 la Societat d’Artistes d’Espanya (AIE) va atorgar a Paquito el Claustre Universitari de les Arts en reconeixement a la seua contribució a les arts i a la seua trajectòria professional i humana en el món de la cultura.

Comparte este artículo