Ir arriba

NES

NES

Tres músics residents a València conformen el grup: Nesrine Belmokh, cantant i violoncel·lista francoalgeriana (Òpera de València, Circ del Sol, Orquestra West-Eastern Divan de Daniel Barenboim); Matthieu Saglio, violoncel·lista francés («el violoncel dels mil accents», cofundador de Jerez Texas), i David Gadea, percussionista valencià (col·laborador de Sole Giménez, Josemi Carmona o Ximo Tébar).
El so NES naix de l’exploració de les arrels i les experiències creatives dels seus integrants. Les seues cançons en anglés, àrab i francés naveguen amb soltesa des del jazz al soul, la música àrab o la cançó francesa.
El seu primer disc, Ahlam («somni» en àrab), gravat i mesclat a La Buissonne (França), va ser publicat a l’agost de 2018 pel mític segell alemany ACT.
El disc ha rebut elogis de la crítica internacional: «Un dels discos de l’any» (The Times), «Un disc amb encant immediat» (Le Monde), “Un grup de gran originalitat” (Songlines), “Ha arribat el moment de NES” (Deutschlandfunk), “Quina meravella, quina exquisitat, quin gust!” (J. Miguel López, Discópolis, Radio3), etc.
A Espanya, el trio NES ha sigut recomanat per la Xarxa Nacional de Teatres i Auditoris després de rebre els elogis del públic i la crítica en teatres i festivals de tota la península (Cercle de Belles Arts i Teatre Galileo de Madrid, Sala Jamboree de Barcelona, Palau de la Música de València, jardins de l’Alcázar de Sevilla, FEX de Granada, castell de Dénia, castell de Bellver a Mallorca, Festival de Verano de Cadis, Pirineos Sur, Festival Polisònic de Gandia, Festival Folk a Segòvia, Casa Mediterráneo d’Alacant, etc.).
Després d’un concert memorable en la Filharmònica de Berlín, la gira internacional seguix amb nombrosos concerts a Alemanya, Suïssa, França, Àustria, Holanda, etc.

Comparte este artículo