Ir arriba

“MOBY DICK”, UNA REFLEXIÓ SOBRE LA VIOLÈNCIA

“MOBY DICK”, UNA REFLEXIÓ SOBRE LA VIOLÈNCIA

Dimecres 21 de novembre. 10:00 i 11:30 hores. Palau de la Música. Sala Rodrigo

El Palau inicia la precampanya escolar amb l’espectacle educatiu  “Moby Dick, el mal amor” que, a partir de la novel·la d’Herman Melville,  traça el camí des del micromasclisme més subtil, passant pel control i assetjament, i fins a la destrucció de la persona assetjada. Un piano en directe va marcant les etapes des de la il·lusió i l’enamorament fins al control absolut i l’anul·lació de la persona. Tot açò contat amb text i dansa, a través d’una expressiva coreografia, juntament amb de la narració adaptada del text de Melville.

L’audició, que es va estrenar fa dos anys, es reposa ara amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la violència contra la dona,  dirigida a alumnes a partir de 3er ESO i fins a 2n de Batxillerat, per a fer una reflexió sobre l’assetjament i la violencia que conduïxen a l’anul·lació de l’altre.

Un pianista –el marí “Ismael”-, dos ballarins i dos actors -que desdobleguen al capità “Ahab” i a “Blanche”- expliquen la bogeria d’Ahab i la seua obsessió per la caça i captura de la balena blanca, traçant una història  en paral·lel amb l’obsessió per la parella que pot conduïr fins a l’anul·lació absoluta de la persona.

Esta és la primera audició educativa de la Temporada 18-19. La campanya completa començarà al desembre i durarà fins a juny, tant en concerts didàctics matinals com en espectacles fora d’horari lectiu, dirigits a tots els públics, de 0 a 99 anys.

Comparte este artículo