Ir arriba

MELISSA ALDANA QUARTET

MELISSA ALDANA QUARTET

De xiqueta, la saxofonista d’origen xilé Melissa Aldana va estudiar amb el seu pare, el famós saxofonista Marcos Aldana, el saxo del qual, un Selmer Mark VI tenor, Melissa continua tocant fins a la data.. Va començar tocant l’alt, però després d’escoltar a Sonny Rolling +4, va canviar a tenor i no es va penedir. Altres influències importants han sigut Don Byas, Gen Ammons, Lucky Thompson, Chris Potter i Mark Turner.
En 2007, es va traslladar a Boston per a estudiar en la Berklee amb George Garzone, Danilo Pérez i Patricia Zarate. Posteriorment a Nova York, va estudiar amb grans artistes com Greg Osby i George Coleman, entre d’altres. En 2013 es va convertir en la primera instrumentista dona i a més sud-americana guanyadora del Concurs Thelonious Monk. També ha rebut el Premi Martin E. Segal de Jazz en el Lincoln Center i l’Altazor, prestigiós premi nacional de les arts xilé.
Després del llançament de dos quartets per al segell Osby’s Inner Circle, es va centrar a investigar les possibilitats del trio sense acords -el pioner del quals va ser Sonny Rollins- i va publicar “Back Home” que també llança una mirada a les seues arrels a través de les composicions de Menares i Rueckert. “Back Home”, en paraules d’Aldana “no està tant relacionat amb Xile sinó amb la primera vegada que vaig tocar el saxo tenor i vaig escoltar Sonny Rollins”. El tema final de l’àlbum és un eco de l’esperit juganer de Rollins i revela molt sobre l’evolució d’Aldana des d’una xiqueta de 6 anys intèrpret d’alt fins a “un nou talent audaç” (NPR), una de les saxofonistes tenor més captivadores i prodigioses del seu temps.

Comparte este artículo

Altres articles