Ir arriba

MADELEINE PEYROUX

MADELEINE PEYROUX

Madeleine Peyroux té a la seua esquena huit àlbums i vint-i-dos anys des del seu debut a Dreamland. En el seu nou àlbum, Anthem, la cantant ha col·laborat amb els escriptors i els músics Patrick Warren (Bonnie Raitt, JD Souther, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lana Del Rey, The Red Hot Chilli Peppers), Brian MacLeod (Sara Bareilles, Leonard Cohen, Tina Turner, Ziggy Marley) i David Baerwald (Joni Mitchell, David y David, Sheryl Crow). Junts projecten una mirada sòbria, poètica i filosòfica sobre l’estat actual del món.

Produït i coescrit per Larry Klein, l’àlbum va cobrar vida durant les eleccions nord-americanes de 2016. Les cançons, «conscientment no massa prosaiques», fusionen la perspectiva de Peyroux, a vegades política, amb indicis del seu món personal. Anthem és un àlbum nascut del resultat de l’equip que està «junt en una habitació, reflexionant sobre els esdeveniments mundials i deixant que les experiències personals generen idees».

La tristesa de David Baerwald per la mort del poeta John Ashbery va inspirar «All My Heroes». La cançó de bressol, escrita per Baerwald, Klein, MacLeod, Peyroux i Warren, vingué de «la imatge d’una dona solitària al mig d’un vast mar obert cantant a la seua filla, o possiblement a ella mateixa, mentre enfronta l’abisme del món». En «Down On Me» es lamenta de les tribulacions financeres, parla de la decepció i els somnis incomplits en «The Ghosts of Tomorrow» i oferix un mordaç i commovedor comentari social en «The Brand New Deal».

Hi ha dos cobertes en este àlbum. El poema de la Segona Guerra Mundial de Paul Eluard, «Liberté», que es va convertir en l’himne personal de Peyroux. La commovedora obra mestra de Cohen «va relacionar totes les històries del registre», amb una sorprenent rellevància i observació mundana de l’actualitat. Va ser l’habilitat de Cohen per a accedir a la psique humana i «fer-te pensar sobre coses sense forçar-te a fer-ho»; eixe va ser el fil conductor en tot el projecte, la qual cosa va portar a un estil d’escriptura més fluid. Les melodies més lleugeres d’Anthem inclouen «On My Own» i «On A Sunday Afternoon» i el setanta sonen en «Party Tyme», que «té un punt de foscor».

Anthem és el «projecte més gran fins a la data» de Peyroux. L’esperit d’Anthem va ser explorar nous estils i descansar sabent que «si eres lleial a tu mateix, sempre ha d’haver-hi un fil corrent a través de la teua música».

Comparte este artículo