Ir arriba
Director titular i artístic

Director titular i artístic

Ramón Tebar

Nomenat recentment nou Director Titular i Artístic de l‘Orquestra de València per als propers 4 anys, Ramón Tebar està considerat un dels directors d’orquestra espanyols amb més trajectòria de la seua generació. És Principal Director Invitat del Palau de Les Arts Reina Sofia (des de 2015); Director Musical i Director Principal de la Florida Grand Opera (des de 2010, seient el primer director espanyol en ser nomenat Director Musical d’una companyia americana d’opera); Director Artístic de la Palm Beach Symphony (des de 2007); Director Artístic de l’Opera Naples (des de 2014), i Director Artístic del Festival de Santo Domingo Music (2009 a 2015).

Ramón Tebar ha guanyat premis i distincions, com Director de l’Any “Henry C. Clark” de la Florida Grand Opera en 2010 i 2013, el “Top 20 under 40” del Miami Herald i va ser inclòs en els “100 espanyols de la Marca Espanya”.

En 2014, va ser guardonat amb la Creu d’Oficial de l’Ordre del Mèrit Civil en reconeixement de la seua labor cultural por la seua majestat, el rei de Espanya Felip VI. Ramón Tebar ha realitzat gravacions per a Universal Music i Decca Records.

Aclamat per la seua versatilitat musical, s’ha guanyat una gran reputació tant a l’àmbit operístic com al simfònic.

Entre les orquestres que ha dirigit recentment o que dirigira durant esta temporada, estan la Philharmonia Orchestra de Londres, la Simfònica de Cincinnati, Simfònica de San Petersburg, Simfònica del l’Estat Rus, Filharmònica de Malàisia, Orquestra de Rouen, Het Gelders Orkest, Simfònica de la Radio de Bulgària, Simfònica de la Radio de Munic, Filharmonia de Praga, i la majoria d’orquestres espanyoles, com la Orquestra Nacional de Espanya, Orquestra de la Radio Televisión Española, Simfònica de  Barcelona, Simfònica de Galícia, Orquestra de València, entre altres. A més a més va dirigir en el Teatre Regio de Torí, Teatre Regio di Parma, Opera de Cincinnati, Teatre Colón de Buenos Aires, Opera de Viena, Gran Teatre del Liceu, Royal Festival Hall, Philharmonie de Colònia, i Concertgebouw de Amsterdam.