Ir arriba
Director Banda

Director Banda

Fernando Bonete Piqueras

És titulat en Direcció d’Orquestra, Direcció de Cors, Clarinet, Flauta Barroca, Piano, Solfeig i Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació. És deixeble de l’insigne mestre Enrique García Asensio.
Ha guanyat nombrosos i importants premis, entre els quals cal destacar els corresponents al Concurs de Direcció de Cors convocat pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (1992); el Concurs de Direcció d’Orquestra convocat pel Reial Conservatori Superior de Música de Madrid (1995); el primer premi i menció d’honor en la màxima categoria del Certamen Internacional Ciutat de València (1999), així com dels concursos nacionals de composició Ciudad de Orihuela (2004), Maestro Turrillas, de l’Ajuntament de Pamplona (2007), i Maestro Francisco García Muñoz, de l’Ajuntament de Sòria (2008).
Fa gravacions per als segells discogràfics RTVE-Música, RNE-Radio Clásica y Nuestras Bandas de Música, i ponències i cursos per al Ministeri d’Educació en el camp docent.
És acadèmic i membre de la junta de govern de l’Acadèmia de la Música Valenciana. És membre del comité organitzador del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València. Pertany a la Societat General d’Autors i Editors i a l’Associació d’Intèrprets i Executants. Compta amb més de tres centenars d’obres registrades i altres tants fonogrames i videogrames. Les seues instrumentacions per a banda, tant de música lírica com del repertori simfònic, són referents en l’actualitat per a les bandes simfòniques.
En l’àmbit docent, Fernando Bonete va aconseguir la plaça de professor d’Harmonia i Melodia Acompanyada per oposició lliure del conservatori de la Diputació de Zamora, i pertany, per concurs oposició, al cos de professors d’ensenyament secundari en l’especialitat de Música, i al cos de professors de música i arts escèniques en l’especialitat de Cor i Orquestra.
Ha estat invitat a dirigir les agrupacions simfòniques més importants de l’Estat: Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló, la Corunya, Madrid, Melilla, Santiago de Compostel·la, Sevilla, Tenerife, València…, així com a ser jurat en els més rellevants certàmens nacionals i internacionals de composició i interpretació bandística.
Ha sigut director en cap del Servici Municipal de Música i de la Banda Simfònica Municipal de l’Ajuntament d’Albacete, la professionalització de la qual s’ha aconseguit sota el seu mandat.
Des de 2012 és director titular de la Banda Municipal de València.