Ir arriba
Blog notícies

Blog notícies

IVO POGORELICH AL PIANO

Ivo Pogorelich ha actuat en 5 ocasions al Palau de la Música i és considerat com una autèntica llegenda del piano. Ha tocat en els més prestigiosos teatres i amb les orquestres més reconegudes com les filharmòniques de Viena, Berlín i les simfòniques de Londres, Boston, Chicago, entre moltes altres. Al Palau de la Música interpretarà un recital que comprén el classicisme, el romanticisme i l’impressionisme amb sonates, balades, estudis i poemes coreogràfics de Muzio Clementi, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin,  Franz Liszt i Maurice Ravel.

 

L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA COMPLIX 75 ANYS

L’Orquestra de València complix el 30 de maig, 75 anys d’intensa activitat simfònica des que fera el seu debut oficial al Teatre Principal de València el 30 de maig de 1943, dirigida pel seu titular en aquell moment Joan Lamotte de Grignon. Com a brillant colofó dels programes commemoratius dissenyats per a esta data tan significativa, la formació simfònica valenciana tancarà esta celebració amb un concert dirigit pel seu director titular Ramón Tebar. El públic podrà asistir a un programa amb obres molt diverses però de gran melodia i força interpretativa. D’esta manera es podrá escoltar En busca del más allá del mestre Joaquín Rodrigo, Flos Campi de Ralph Vaughan Williams, que comptarà amb la participació del solista de viola Santiago Cantó i l’espectacular Els planetes de Gustav Holst.

EL PALAU DE LA MÚSICA S’OBRI ALS MILLORS SONS ELECTRÒNICS I D’AVANTGUARDA

Palau Electrònic és el nou cicle a l’aire lliure i gratuït del Palau de la Música, que s’inicia el proper dissabte 26 de maig i que reunirà en la terrassa de l’auditori valencià que dóna al riu, els millors sons electrònics i d’avantguarda actuals. D’esta manera Palau Electrònic s’unix a Rock, pop…, al Palau, Jazz a Poqueta nit i Emergents al Palau i és per a la presidenta del Palau, Glòria Tello, “un pas endavant en la dinamització del Palau, en la nostra determinació d’obrir-lo definitivament a tots els estils i gèneres actuals” i a més “d’una manera original, a l’aire lliure i gratuïta perquè totes i tots puguen ballar, escoltar i compartir amb esta nova proposta, que ens convertirà en l’epicentre dels sons d’avantguarda de València”. En este sentit, el director Vicent Ros, ha afegit que este cicle “aprofundix en la nostra filosofia de mostrar la versatilitat i l’obertura del Palau com a espai capdavanter, referent de qualitat, excel·lència i també d’innovació”.

Palau Electrònic es desenvoluparà tots els dissabtes a partir del proper 26 de maig, dins d’un horari que comprén des de les 17.30 fins a les 22.30 hores perquè puga assistir un públic de totes les edats. Començarà el cicle amb les propostes de Sueezo, theBasement, Sierra i Disco Misco, quatre destacats col·lectius i artistes valencians que ja són referència en el circuit electrònic nacional, utilitzant sons i formats del passat amb la tecnologia més original.

D’esta manera dels sons funky i disc, passant per l’afrobeat al pop, la selecció musical farà un recorregut a través de la història de la música de ball, des dels seus orígens, fins a la seua evolució actual. El format vinil jugarà un paper important en esta proposta, que rescatarà clàssics originals i descobrirà algunes joies del passat apte per a tots els públics. Les següents cites del cicle seran els següents dissabtes: 16 de juny, 29 de setembre, 27 d’octubre, 24 de novembre i 15 de desembre.