Ir arriba

AMADOU & MARIAM

AMADOU & MARIAM

Durant els últims quaranta anys, Amadou i Mariam han combinat la seua relació de parella amb una carrera musical i s’han convertit en els ambaixadors més famosos de la música maliana i africana en tot el món.
Amadou i Mariam han treballat amb productors que pareixen estar molt allunyats del seu univers, com Damon Albarn (líder de la banda Blur) o Manu Chao. Han col·laborat amb artistes del pop molt diferents, entre ells, Santigold, TV On The Radio, Yeah Yeah Yeahs, i les seues cançons van ser remesclades per Yuksek, Vitalic, Henrik Schwarz, Miike Snow i Ashley Beedle, que les han portat a la pista de ball.
Han tocat als festivals més grans del món, des de Coachella fins a Glastonbury; i han sigut teloners per a grans bandes com Coldplay i Scissor Sisters. El duo ha portat la música africana a les llistes d’èxits i a la pista de ball gràcies a enriquir el seu pop afro amb nous pigments i presentar al món la riquesa i les subtileses de la música africana.
Han inspirat molts artistes a mesclar sons afro i electre, com MHD, DJ Mujava, Awesome Tapes From Africa, Four Tet o Jamie xx.

Comparte este artículo

Altres articles