Ir arriba

ALBERT PALAU’S FLIGHT MODE QUINTET

ALBERT PALAU'S FLIGHT MODE QUINTET

El pianista valencià Albert Palau, un dels músics més internacionals d’este país, presenta el Flight Mode Quintet, el seu projecte més recent, en el qual participen alguns dels músics amb més talent de l’escena britànica.
La Royal Academy of Music londinenca va actuar com a lloc de trobada d’este distingit grup de les noves generacions del jazz britànic. A més d’Alberto Palau, el saxo tenor George Crowley i el vibrafonista Jonny Mansfield compartixen la primera línia d’esta formació. La secció rítmica es completa amb Connor Chaplin en el contrabaix i amb el bateria Marc Michel, un dels tàndems més sol·licitats en l’escena londinenca.
En este projecte, Albert presenta composicions originals, escrites des que va canviar la seua residència a Londres després de passar per Boston, Nova York i València. El repertori es basa en les experiències viscudes i les influències adquirides a través dels anys, on mescla les arrels i l’energia del jazz nord-americà amb la tradició folk britànica. El resultat es mou entre els sons eteris («Northern Journey») i els temes energètics («Ken’s Suite») o les intricades melodies rítmiques («Cloud 9»).
Palau s’ha consolidat com un dels pianistes més sol·licitats per algunes de les figures internacionals més importants del jazz. Recentment ha estat de gira per Europa amb projectes liderats per músics com Peter Bernstein, Charles McPherson o Dick Oatts. També ha liderat els seus propis projectes, com l’Albert Palau Octet en el seu tribut a la música cinematogràfica del compositor espanyol Miguel Asins Arbó.
Albert Palau, piano
George Crowley, saxo tenor
Jonny Mansfield, vibràfon
Connor Chaplin, contrabaix
Marc Michel, bateria

Comparte este artículo