Ir arriba

ABE RÁBADE TRIO

ABE RÁBADE TRIO

Va nàixer a Compostel·la (Galícia) el 8 de setembre de 1977. Va començar a estudiar música amb quatre anys al Conservatori Històric de Santiago amb el mètode Kódaly (aprenentatge que prima la creativitat i la intuïció). Va continuar en Estudio, escola de Música. L’any 1995 va continuar els seus estudis als EUA, on va obtindre una llicenciatura cum laude en Jazz Composition i Piano Performance pel Berklee College of Music (Boston) en 1999. El seu primer instrument és el piano, i el segon, la bateria. És compositor i fa classes en dos centres educatius: el SPJ, a Pontevedra (Galícia), i l’ESMAE, a Porto (Portugal).
Des de 1996 lidera un trio de jazz acústic format per Pablo Martín Caminero en el contrabaix i Bruno Pedroso en la bateria. Realitza concerts i gravacions amb formats musicals més amplis, des del quintet de jazz a l’orquestra simfònica. Ha editat els discos Babel de Sons (2001), Simetrías (2002), GHU! Project vol.1 (2004), Playing on Light -7 sounding photos- (2006), Open Doors (2008), Abe Rábade Piano solo (2009), Zigurat (2010), A Modo (2012), Versons (2013), Tránsitos (2015), Once (2016) i Doravante (2018). Ha estrenat les obres simfòniques Trànsits (2015) i Tempos Velados (2017), totes dos amb la Reial Filharmonia de Galícia sota la direcció de Paul Daniel.
Ha actuat i gravat amb Jesús Santandreu, Miguel Zenón, Bob Mintzer, Perico Sambeat, Chris Kase, Avishai Cohen, Alan Ferber, Toni Belenguer, Kurt Rosenwinkel, Nuno Ferreira, Antonio Serrano, Albert Sanz, Sinne E, Claudia Acuña, Deborah Carter, Mísia, Guadi Galego, Carlos Barretto, Paco Charlín, Javier Colina,Terri Lyne Carrington, Bill Goodwin, Jeff Williams, Skip Hadden, Jeff Ballard i Mário Barreiros.
Ha tocat en la majoria de festivals de jazz nacionals i ha oferit concerts a París i Toulouse (França), Berlín, Munic i Kiel (Alemanya), Lausanne (Suïssa), Porto, Lisboa i Madeira (Portugal), Tànger (el Marroc), Boston, Nova York, Rochester i Cleveland (EUA), Birmingham (Regne Unit), l’Havana (Cuba), Helsinki (Finlàndia), Salvador de Bahía i Belo Horizonte (Brasil), Santiago de Xile (Xile), San Salvador (El Salvador), San José (Costa Rica), Ciudad de Guatemala (Guatemala), Oaxaca, Acapulco i Mèxic DF (Mèxic) i Macau (Xina).

Comparte este artículo